Kosttilskudd for leddplager hos hund

Dyrenes Helsekost AS tilbyr trygge og naturlige kosttilskudd for å styrke ledd og muskel til hund og andre pelsbarn.

Se hele utvalget vårt

Dyrenes Helsekost AS er importør av Markus-Mühle, Luposan og Lupo Natural fra Tyskland, og Cranimals fra Canada. Utvalget vårt varierer fra kaldpresset fôr til tilskuddsprodukter for hund og katt. Vi tilbyr også naturlige produkter til tobeinte.

Naturlige og allergivennlige produkter kan være det beste for dyret uansett, men ved matallergi burde man bruke ingredienser som har mindre sannsynlighet for å utløse en reaksjon.

Naturlige ingredienser kan også bidra til å stabilisere apetitt, fordøyelse, vekt og muskulatur, samt styrke pels og tørr hud og generelt bidra til at helsa holder seg godt over tid.

Hund som ligger på gulvet

Leddplager hos hunder

Hunder og katter kan ofte oppleve stivhet i muskulatur og smerter og stivhet i leddene. Leddproblemer er mer vanlig blant store hunder enn blant små. Et par sentrale årsaker til dette er at vekstfasen er lenger for store hunder og at de vokser raskt.

For å forebygge og dempe plagene kan man supplere kostholdet med kosttilskudd. De vanligste leddproblemene hos hunder er artrose, som kan opptre i alle ledd.

Faktisk rammes så mange som én av fem hunder av artrose. Mest utsatt er albueledd, hofteledd og bogledd.

Hund som ligger på platting

Symptomer på leddproblemer

Hvordan vet man om hunden din trenger kosttilskudd? I motsetning til oss er ikke hunder i stand til å fortelle oss hvor den har vondt. Vi må derfor se på hundens atferd.

Halting, stivhet eller uvilje mot å bevege seg kan være et tegn på leddproblemer. Årsakene til stivhet og halting kan være flere, og det er derfor viktig å kontakte veterinæren for å få undersøkt problemene. 

Hvis hunden din halter mye kan det være et symptom på artrose, også kalt slitasjegikt.

Selv om hunden din er ung eller ikke viser tegn på leddproblemer trenger den fortsatt ekstra næring. Et alternativ er å bruke supplement og tilskudd som forebyggende tiltak. 

Behandling

Ved artrose blir brusken i leddene gradvis slitt ned, og kan etter hvert forsvinne helt. For å ivareta brusk og motvirke skader på leddbånd, sener og ben har det blitt stadig mer vanlig å innta kosttilskudd som forebyggende tiltak. 


Behandling av artrose består hovedsakelig av fire komponenter:

  • Medisiner og hvile: er ofte den mest effektive behandlingen, hvor betennelsesdempende medisin (binyrebarkhormon) og smertestillende brukes flittig. Hvis hunden har vært stiv over en lengre periode bør du kontakte veterinær.
  • Kosttilskudd med bruskstyrkende komponenter: som f.eks. Cosequin.
  • Fysioterapi og rehabilitering: vil kunne føre til bedre funksjon, mindre smerte og redusert bruk av smertestillende medikamenter. Gamle og syke hunder med muskelsvinn vil ofte få en forbedret livskvalitet ved hjelp av rehabilitering.
  • Kosttilskudd: som inneholder glukosaminer/glukosaminoglukaner og/eller chondroitinsulfat.

Våre produkter for hunder og katter

Ved å velge tilskudd fra oss som en del av behandlingen for leddproblemer hos hunden, kan det gi dem økt livskvalitet. Dette er en viktig investering, og noe både du og hunden din trenger.

Naturlig og trygt

Hos oss finner du det meste og beste av naturlige og trygge fôr- og kosttilskuddsprodukter til din hund og katt. Vi har ulike kosttilskudd, fettsyrer, oljer og vitaminer som kan være gunstige av mange årsaker. Naturlige råvarer for sunne dyr, rett og slett.

Dyrenes Helsekost tar avstand fra alle former for dyreforsøk, bruk av palmeolje og bruk av tilsetnings- og/eller lokkestoffer i våre produkter.

Katt som ligger i en pappeske

Skreddersydde pakketilbud

Vi kan skreddersy pakken til akkurat din hund eller katt, da vi har høy kompetanse på fôr og tilskudd. ⁣Du kan også når som helst endre innholdet i pakken din. ⁣

Hos oss kan du motta faste leveranser på hundefôr, kattefôr, tilskuddsprodukter, snacks og mer gjennom abonnementstjenesten Fôrsendelsen. Som medlem av Fôrsendelsen mottar du 10% rabatt på alle produkter og fri frakt.

Ta kontakt med oss gjennom kontaktskjemaet for mer informasjon om Fôrsendelsen, priser og produkter.

Les mer om Fôrsendelsen her 

LUPO Gelenk 30 Pellets & LUPO Ledd 40

LUPO Gelenk 30 Pellets & LUPO Ledd 40 inneholder ekstrakt fra grønn leppemusling (Perna canaliculus) og Vitamin C (blant annet fra Acerola-kirsebær) i kombinasjon med høyverdige plantestoffer og gir næring og støtte til hundens: 

  • bevegelsesapparat (synovia, ledd, sener og intervertebralskiver) 
  • kollagendannelse i bein, brusk, hud og blodkar 
  • cellebeskyttelse mot oksidativt stress

 

LUPO Gelenk 30 PelletsLUPO Ledd 40
LUPO Ledd 30 og 40 inneholder viktig næring for å støtte hundens bevegelsesapparat, og motvirker stivhet og slitasje i leddene.

LUPO Gelenk 20 Pulver

LUPO Gelenk 20 Pulver i pulverform inneholder 20 % grønn leppemuslingekstrakt (Perna canaliculus), og hjelper mot skader og smerter i leddbrusk, leddbånd og sener – kun ved bruk av næringsrike ingredienser fra naturlige kilder.

LUPO Ledd 20 Pulver
LUPO Ledd 20 Pulver inneholder naturlig og forebyggende næring for hunder.

Bærekraftig produksjon

Vi lever i en tid med globalisering. Uendelige strømmer av varer blir flyttet rundt i verden hver dag. Mat til mennesker og dyr er intet unntak.

Dyrenes Helsekost satser på en bærekraftig fremtid også i produksjonsleddet. Derfor jobber vi med forskjellige prosjekter – med mål om å bedre livsvilkårene til truede dyre- og plantearter.

Det er strenge regimer for kvalitetssikring på produktene våre, og råvarene hentes fra kilder som også du som menneske trygt kan spise. 

Hund som hopper

Hvorfor velge oss?

De fleste dyr og hunder trenger kosttilskudd uten å ha plager. Med kosttilskudd kan du både forebygge og behandle de fleste problemer for ledd, sener, ben, brusk, hud og blodkar.

Våre naturlige produkter vil kunne utgjøre en forskjell. De er et alternativ til allergiske, kresne eller matleie hunder, og man kan se endringer og forskjell hos dyret ditt før og etter. I tillegg har vi et gunstig sortiment med lav pris på alt fra hunde- og katteför, til den tobeinte kroppen.

Abonnementstjeneste

Gjennom Dyrenes Helsekost As kan du motta faste leveranser på hundefôr, kattefôr, tilskuddsprodukter, snacks og mer. 

Du er også velkommen til å ta turen innom butikken vår.

Hold deg oppdatert

Hvis du vil bli oppdatert på våre produkter og nyheter innen dyrefôr – Registrer deg på vårt nyhetsbrev!

Se hele utvalget vårt