Naturlig hundemat

Vi mener at våre firbeinte livsledsagere fortjener det absolutt beste. Derfor selger vi 100 prosent naturlig hundemat.

Kjøp hundemat

Hvorfor velge oss?

Målsetningen til Dyrenes Helsekost er at hunder og katter skal få den beste næringen vi kan tilby. 

 • Kun naturlige og trygge fôr- og kosttilskuddsprodukter.
 • Vi jobber aktivt med å bedre livsvilkårene til truede dyre- og plantearter.
 • Vi tar sterk avstand fra dyreforsøk og bruk av palmeolje.

Nærbilde av hund

Det viktigste innholdet i mat til hunden

Noen av de viktigste ingrediensene i hundemat er næringsstoffer fra animalske kilder som kylling, lam eller fisk. Da får din hund i seg det den trenger av næringsstoffer og vitaminer daglig. Kombiner gjerne dette med ingredienser som for eksempel grønnsaker. Hunder kan også spise kjøtt i ny og ne, men som for oss mennesker er det ikke optimalt med for mye.

Kjøp hundemat

Produktene våre

Nedenfor kan du lese litt om de ulike produktgruppene vi har i vår butikk. Hos oss finner du deilig kaldpresset fôr, snacks, tilskuddsprodukter og produkter for pleie og stell av din beste venn. 

Kaldpresset fôr

Kaldpresset betyr at temperaturen på ingrediensene aldri har vært over 38 grader. Fôret beholder da 100% av sitt naturlige næringsinnhold, som gjør det ekstra sunt og godt for hunden din å spise.

 

Naturlig hundefôr fra Markus-Mühle.

Tilskuddsprodukter

Det finnes mange tilskuddsprodukter som er nyttige når du ønsker å komplimentere dietten til hunden din:

 • Vitaminer for å bedre pelskvaliteten.
 • Flåttfiendtlige tilskudd som gjør hunders hud til et lite attraktivt sted for flått.
 • Lakseolje, som gir blankere pels, virker betennelsesdempende, er bra for hundens ledd og forebygger andre livsstilssykdommer.

Hund som spiser snacks

Snacks

Hunder er like glad i snacks som mennesker, om ikke mer. Det er ingenting i veien med å gi hunden din snacks, men også her er naturlig hundemat det beste alternativet.

 • Tørrfisk – Naturlig men samtidig eksotisk snack. Helt uten tilsetningsstoffer og rik på proteiner. I tillegg har tørrfisk Omega 3-fettsyrer og er et rent naturprodukt.
 • Tyggeben – vårt tyggeben er helt annerledes. I likhet med fôret vårt er det kaldpresset, slik at de viktige næringsstoffene er beholdt – og hunden din får i seg verdifulle vitaminer, enzymer og plante- og grønnsaksstoffer.

hund som vaskes

Kremer og pleie

I tillegg til helt naturlig hundemat selger vi tilbehør som gir hunden din en mer behagelig hverdag:

 • Hundesjampo – hunders pels er offer for leire og søle, og blir ofte skitten. Derfor er det essensielt med et godt bad i ny og ne. De eteriske oljene i sjampoen vi selger gir et naturlig løft og holder seg ren lenge. Se informasjon om bruk på nettsiden vår. 
 • Labbefett – En universalsalve til dyr fri for vann. Labbefett trekker raskt inn i huden og har en mykgjørende effekt på potene. Det kan også påføres direkte i små rift og sår.
 • FuktighetskremVåre produkter fra PetEx er ekstremt effektive og består av verdens mest berømte kilder til mineraler fra Dødehavet. Kombinert med mineralene får hunden din naturlig aktive ingredienser, oljer og ekstrakter. Kjæledyrets poter og hud vil fuktes, få næring og beskyttes mot tørking, kløe og sprekker.
 • Hundemassasjemassasjeoljen fra Neo har en sirkulasjonsfremmende og varmende effekt på muskulaturen.

hund som blir kost på magen

Dyrenes Helsekost er en norsk importør av hundemat av fra Markus-Mühle, Luposan og Lupo Natural fra Tyskland, og Cranimals fra Canada. Vi velger råvarer av beste kvalitet, og vil at bestevennen din skal ha det så bra som mulig.

Tørrfôr eller våtfôr?

Tørrfôr inneholder konsentrerte mengder næringsstoffer som er vitale for hunden din. Ved å gi hunden tørrfôr hjelper du også med å holde tennene friske og sunne gjennom tygging. Det er rett og slett det beste alternativet. Våtfôr smaker bedre og inneholder mye væske. Det er helt greit å blande litt våtfôr i den vanlige maten, men anbefales ikke alene.

Tommelfingerregelen er at hunder i all hovedsak skal spise tørrfôr og sunne tilskuddsprodukter. Det er selvfølgelig rom for andre alternativer, men la det tilhøre sjeldenhetene.

voksen hund og valp

Fôr for små, fôr for store

Hva slags type mat du skal gi hunden avhenger ikke av rase, men av størrelse og aktivitetsnivå. Hunder beskrives som små opp til 10 kilo. De går opp i vekt fort, derfor er det viktig å være påpasselig med mengden mat, og porsjonere måltidene utover dagen. Hunder legger fort på seg og har lett for å bli overvektige.

Store hunder må følge samme regler, men trenger selvfølgelig mer mat. Hunder som får for mye og usunn mat har høyere risiko for å utvikle livsstilssykdommer enn hunder med riktig kosthold.

valp som løper

Når det kommer til valper er det ekstra viktig å være påpasselig med mengden mat som serveres. Dersom unge hunder spiser for mye vokser de fortere enn skjelettet sitt, og er ekstremt utsatte for livsstilssykdommer.

Allergivennlig fôr

Dersom hunden din har allergier du må passe på i matveien tilbyr vi det hos oss. På lik linje med oss mennesker finnes det hunder som reagerer på mat som inneholder det ene eller andre. Derfor er det viktig å finne de rette produktene slik at hunden din kan spise riktig mat hver dag. 

Fôrsendelsen

Ved å bli medlem av Fôrsendelsen mottar du faste leveranser på naturlig hundemat og tilbehøret du måtte trenge. Som medlem får du 10% rabatt på alle produkter, i tillegg til fri frakt. Du kan når som helst endre innholdet i pakken du bestiller. Ta kontakt med oss for mer informasjon om priser og produkter. Vi har masse erfaring med fôring av firbente, og hjelper deg mer enn gjerne med å velge riktig hundemat. 

Du kan si opp avtalen med 14 dagers varsel ved å sende en e-post til post@dyreneshelsekost.no.

hund

Om Dyrenes Helsekost

Vi holder til i Tollbugata 8 i Ålesund. Vi jobber aktivt med å bedre hundens helse, og at de skal få i seg de vitaminer og næringsstoffer de trenger for å leve et godt liv. Kom gjerne innom butikken vår eller besøk nettsiden vår for å se produktene våre.

Kjøp hundemat