Tørr hud – hund

Hund som bader

Har hunden din tørr eller sensitiv hud? Med LupoDerm+Lecitin får hunden din mykere hud, glansfull pels og kortere røyteperiode.

Kjøp LupoDerm

LupoDerm + Lecitin er et helt naturlig tilskudd som inneholder essensielle umettede fettsyrer som omega 3, omega 6 og Lecitin. Tilskuddet tilsettes i fôret til hunden én gang om dagen, og passer også ideelt for hester og katter. 

Etter bare 3-4 dager vil du merke effekten av LupoDerm. Dette naturlige multiproduktet kan gi en rekke velpleiende fordeler  

  • sunn og myk hud
  • skinnende pels
  • kortere røyteperioder
  • pigmentforbedringer
  • mykere poter
  • beskytter pelsen året rundt

Hvordan virker LupoDerm+Lecitin? 

LupoDerm+Lecitin er et av våre bestselgende kosttilskudd. Kosttilskuddet inneholder blant annet omega 3, omega 6 og Lecitin. 

Næringsstoffer som smører hundens hud

Omega 3 og omega 6 er ikke bare svært viktig for oss mennesker, men også for hunder og katter. De essensielle fettsyrene «smører» huden fra innsiden, noe som bidrar til sunn hud og hårvekst. 

Hunder får ofte ikke tilført nok omega 3 og omega 6 gjennom kostholdet, og derfor er det lurt å tilsette kosttilskudd i fôret deres. LupoDerm inneholder også Lecitin, som er et 100 % naturlig plantefett som er rikt på kalium og kalsium. 

Sammen kan disse næringsstoffene bidra til at hunden beskyttes mot ubehag fra tørr og irriterende hud eller flass. 

Hund som ligger i sand

Tørr hud og pels hos hund – hva kan være årsaken?  

Mange hunder får tørr hud og flass en eller annen gang i livet. Dette forekommer spesielt ofte hos valper og langhårede hunder. 

Flassingen begynner gjerne med at huden til hunden er tørr, betent eller irritert. Når hundens hud flasser, kan du se at flasset faller av på klærne dine eller på møbler. Det kan være flere årsaker til tørr hud, kløe eller flass hos hunder. 

Mange ulike årsaker til tørr hud hos hunder

Det kan blant annet komme av at hundens kosthold ikke inneholder nok av de viktige næringsstoffene som gjør at den utvikler en sunn hud og pels. Varme temperaturer og overdreven vasking kan også gjøre at huden blir tørr eller irritert. 

Merk deg at kløe og irritasjon hos hunder også kan komme av mer alvorlige årsaker som parasitter, allergier, hudinfeksjoner eller andre underliggende sykdommer. Hvis hunden din begynner å flasse eller klør seg mer enn normalt, bør du ta den med til en veterinær for å utelukke dette. 

Glad hund

Slik kan du unngå tørr og irritert hud 

Tørr hud og flass kan være veldig plagsomt for hunden, og derfor er det lurt å forebygge dette problemet før det begynner. 

Det er også enkelte ting du kan gjøre selv for å sørge for at hundens hud holder seg sunn og fri for flass: 

Ha en behagelig innetemperatur hjemme

Pass på at hjemmet ditt har en behagelig innetemperatur og god luftkvalitet. Mattilsynet anbefaler en innetemperatur på mellom 10 og 25 grader. Yngre og eldre hunder, samt hunder med lite pels, kan ha behov for høyere innetemperatur.

Børst pelsen så mye som rasen krever

Det er viktig å børste hunden regelmessig for å bli kvitt løs pels og unngå at pelsen floker seg. Hvor ofte du må børste hundens pels, kommer an på rasen. 

De fleste korthårede hunder trenger ikke å børstes mer enn én gang i uken, mens langhårede raser kan ha behov for å bli børstet daglig eller flere ganger i uken. Å børste hunden er også en fin måte å få øye på parasitter, flått eller tegn på hudinfeksjoner. 

Ikke vask hunden for ofte

Akkurat som hos mennesker, kan hunden fort få tørr hud av for hyppig bading. Hvor ofte hunden bør bades kommer an på rase og livsstil. Spør veterinæren din hva som gjelder din hund dersom du er usikker. 

Husk alltid på å bruke en skånsom sjampo som er ment for hunder. Her hos Dyrenes Helsekost kan du blant annet kjøpe naturlig og skånsom sjampo og mykgjørende massasjeolje

Riktig fôr og kosttilskudd

Huden er hundekroppens største organ, og beskytter hunden mot ytre irritasjon. Næringsrikt fôr bidrar til å holde hundens pels og hud sunn, noe som også motvirker kløe. På våre nettsider kan du både kjøpe naturlig hundefôr av ypperste kvalitet og kosttilskudd til hund

Hund som løper ute

Velkommen til Dyrenes Helsekost!

Vi i Dyrenes Helsekost har spesialisert oss på naturlige produkter til hund og katt. Vi er en norsk importør av produkter fra Markus-Mühle og Luposan. Våre produkter er produsert helt uten bruk av kjemiske tilsetningsstoffer, konserveringsmidler og fargestoffer. Vi er genuint opptatt av at din firbente venn skal ha så god helse som mulig. 

Dette gjør at du kan være helt trygg på at våre produkter er av den beste kvalitet og gir ditt firbente familiemedlem alle de riktige næringsstoffene. I tillegg til nettbutikk, har vi også en fysisk butikk Tollbugata 8 i Ålesund. 

Kom gjerne innom oss eller ta kontakt dersom du lurer på noe angående våre produkter. Vi hjelper deg gjerne!

Pakker i gråpapir

Fôrsendelsen

Med vår abonnementstjeneste Fôrsendelsen kan du skjemme bort kjæledyret ditt med deilig tørrfôr, snacks og tilskuddsprodukter hunden din trenger. Vi kan også sende med kremer og annen pleie dersom dere har behov for det. Innholdet i pakken kan endres til enhver tid. Dette passer like bra til store og små hunder, og en voksen hund som valp. 

Dyrenes helsekost – naturlige råvarer til din beste venn.

 

Kontakt oss