Allergivennlig hundefôr

Visste du at hunder også kan være allergiske? Hvis hunden din har fôrallergi kan allergivennlig hundefôr være løsningen. Les mer om fôrallergi og LUPO Sensitiv.

Kjøp allergivennlig hundefôr

Glad hund.

Dyrenes Helsekost er en norsk butikk som tilbyr naturlig fôr og kosttilskudd til hunder og katter. Vårt mål er at kjæledyr skal ha et sunt og næringsrikt kosthold, derfor finner du blant annet kaldpresset, allergivennlig fôr til din beste venn hos oss.

Hva er allergi?

Allergi kommer av at antistoffene i immunsystemet angriper harmløse stoffer kalt allergener. Normalt vil ikke kroppen lage antistoffer som angriper allergener, men hos allergiske personer overreagerer immunsystemet og produserer antistoffer som angriper disse ufarlige stoffene – noe som fører til allergiske reaksjoner. 

Hund som spiser fra en blå hundeskål

Allergi hos hunder

På lik linje med oss mennesker, kan våre firbeinte venner også være allergiske. Den store forskjellen er at vi kan si ifra og gjøre tiltak selv for å ta hånd om allergien. Hunder derimot må belage seg på at vi som hundeeiere får med oss deres allergiske reaksjoner. For å finne ut av hva hunden din er allergisk mot bør du ta den med til veterinæren for en undersøkelse, slik at hunden din kan få rett behandling. 

Det finnes flere typer allergier blant hunder: 

Fôrallergi

Med en slik allergi reagerer hunden på bestemte matvarer.

Luftbåren/inhalasjonsallergi

Denne typen allergi kalles også miljøallergi/atopisk dermatitt (hunden kan for eksempel reagere på pollen, sopp, røyk eller støvmidd).

Loppebittallergi

Loppebittallergi kommer av at loppene som sitter på hunden biter, og hunden reagerer på stoffene i spyttet fra loppene.

Kontaktallergi

Kontaktallergi er en form for allergi der hunden reagerer på et bestemt stoff når den kommer i kontakt med det (for eksempel metallet i halsbåndet).

Hund ligger ved siden av matskål.

Hund og fôrallergi

Hunden din kan utvikle fôrallergi helt uten forvarsel. Det kan skje selv om hunden har spist det samme fôret over flere år. Har hunden din matallergi kan den reagere på én eller flere matvarer som finnes i hundematen den spiser.

Vanlige matvarer de kan utvikle allergi mot er: 

 • egg
 • melk
 • hvete
 • svin
 • kylling
 • fisk
 • storfekjøtt

Dette er matvarer som typisk er i hundefôr. Inneholder hundematen flere av disse ingrediensene er det vanskelig å vite hva allergien kommer av. 

Bilde av halve ansiktet til en hund

Allergisk reaksjon hos hund

Siden hunden din ikke kan prate, i hvert fall ikke et språk vi mennesker forstår, må du tolke hundens atferd. Typiske symptomer på at hunden er allergisk mot mat er at den har fordøyelsesproblemer som diaré og oppkast, eller at den sliter med tørr hud og tørre poter. Hunden din kan ha noen eller flere av symptomene.

Hund ligger på gulvet

LUPO Sensitiv – fôr for hunder med allergi

Dersom hunden din sliter med fôrallergi eller andre kostholdsrelaterte problemer, kan det å bytte hundefôr være redningen. LUPO Sensitiv er en type kaldpresset hundefôr for hypoallergeniske hunder. Fôret kommer i to varianter – LUPO Sensitiv 20/8 og LUPO Sensitiv 24/10. 

Kaldpressingen bidrar til at nesten alle proteiner, vitmainer, dyrefett og vegetabilske oljer beholdes i maten. Slik vil hunden din fortsatt få i seg næringsstoffene den trenger til tross for at andre næringskilder ikke er i fôret. 

Fôr uten kornprodukter

Hundematen er potetbasert og laget av kalkun og kylling. Det er bevisst unngått bruk av kornprodukter med tanke på hunders allergiske reaksjon på disse ingrediensene. I tillegg er produktene fri for: 

 • konserveringsmidler
 • fargestoffer
 • lokkestoffer
 • svinekjøtt
 • superoppvarmet fett
 • dyremel
 • storkjøkkenavfall
 • brød
 • sukker
 • soya
 • melkeprodukter
Lupo Sensitiv 20/8 Allergivennlig hundefôr

LUPO Sensitiv 20/8

Denne varianten inneholder 20 % proteiner og 8 % fett. Fôret egner seg for eldre hunder (fra 6 år), med lavt til normalt aktivitetsnivå. Fôret er også ideelt for hunder som skal ned i vekt og for å holde vekten ved like.

Lupo Sensitiv 24/10 Allergivennlig hundefôr

LUPO Sensitiv 24/10

Er hunden din ung og aktiv er LUPO Sensitiv 24/10 det foretrukne allergivennlige fôret hos oss. Med 24 % proteiner og 10 % fett passer den ypperlig til valper og tisper som er gravide eller ammer.

Våre andre hundefôr

For hunder som ikke er allergiske, kan vi by på vanlig kaldpresset naturfôr til hunder. Vi har blant annet naturhundefôret Angus fra Markus-Mühle til både valper, voksne og senior. True Nature fra Markus-Mühle er et rent hundefôr laget med naturen og dyrenes velferd i sentrum. 

Du finner også hundefôr med lam som hovedproteinkilde. Markus-Mühle Rotwild bidrar til at hunden din holder seg i god form med styrkede ben og ledd. Ønsker du et hundefôr uten kjøtt, har vi også det i sortimentet.
Hund sitter i pappeske.

Fôrsendelsen – naturhundefôr rett på døra

For å sikre at hunden din alltid har tilgang på trygg og næringsrik mat, kan du benytte deg av vår abonnementstjeneste for hundemat. Vi hjelper deg med å skreddersy pakken av fôr, snacks og tilskuddsprodukter slik at hunden din får det den trenger. I tillegg sørger vi for jevnlige leveranser med smakfulle og naturlige produkter til din beste venn.
Brun labrador som ligger på en stein i skogen blant blå blomster

Om Dyrenes Helsekost 

Dyrenes Helsekost er en norsk importør av Markus-Mühle og Luposan, og  importerer fôr, tilskuddsprodukter og snacks til hund og katt. Produktene er laget av 100 % naturlige råvarer, og målet vårt er at du alltid skal få tak i trygge og naturlige produkter til kjæledyrene dine.

Valp

Kontakt oss

Har du spørsmål angående våre produkter, abonnementstjeneste eller andre ting er det bare å kontakte oss. Vi er tilgjengelige på e-post: post@dyreneshelsekost.no og telefon: +47 922 97 545. 

Ta turen innom butikken vår

Du er også hjertelig velkommen til å ta turen innom vår butikk i Ålesund. Vi holder til i Tollbugata 8 i Ålesund, og holder åpent i ukedagene fra kl. 8 til 17. Butikken er stengt på lørdager og søndager.

Kjøp allergivennlig hundefôr